10 חברות סטארט-אפ ישראליות שפועלות לעתיד ירוק יותר

דגים ומאכלי ים מהווים חלק מהתזונה האנושית כבר אלפי שנים, וגם כיום הם מספקים לכ-3.3 מיליארד אנשים כמעט 20 אחוז מהצריכה הממוצעת לנפש של חלבון איכותי מן החי.

למעשה דגים הם סוג הבשר האחרון שאנחנו עדיין צדים ולא רק מגדלים. למרבה הצער, עקב השתכללות שיטת הדייג, למעלה משליש מדגי הבר בימים ובאוקיינוסים נמצאים בסכנה ממשית כתוצאה מדיג יתר, המסכן את יכולתם להמשיך ולהתקיים. בנוסף, המגוון הביולוגי הולך ופוחת, זיהום הים עולה והדגים שאנחנו צורכים עלולים להכיל חלקיקי מיקרופלסטיק ומתכות.

גידול דגים בבריכות מספק אמנם מענה חלקי אך גם הוא עלול לגרום לזיהומים סביבתיים ובריאותיים. במקביל אנחנו רואים עלייה בביקוש למזון מהים והוא צפוי לגדול ב־30% עד 2030.

אם המצב הנוכחי יימשך הדגה העולמית לא תוכל לספק את העלייה בביקוש, והתוצאה תהיה שמחירי הדגים, שכבר עכשיו אינם נמוכים, יטפסו עוד יותר. על מנת לשקם את הים ותוך כדי כך לספק לעולם חלבון איכותי, יש צורך לפתח מקורות חדשים של דגים ומאכלי ים. אחת הדרכים עשות זאת היא לפתח דגים מתורבתים, סי טו סל שמשתתפת גם בכנס ביומד 2022, מפתחת טכנולוגיה ייחודית לייצור של בשר דג מתורבת, שמאפשרת לייצר תאים בכמויות גדולות בביוריאקטורים, במצע גידול נטול מקורות מהחי

Contact

© 2024 Sea 2 Cell. All Rights Reserved.